انجیر تیغی یا گلابی تیغ دار نوعی میوه کاکتوس اپونتیا است که وحشی آن 30 گرم و پرورشی تا 130 گرم وزن دارند. برگ هایی با عمر بیش از 6 ماه آمادگی تولید تا 30 عدد میوه را دارند. میوه دارای خارهای ریزی رو سطحش می باشد که پس از حذف این خارها به مصرف خوراکی می رسد.
به عنوان بخشی از گیاه کاکتوس، گلابی تیغ دار میوه ای است که 2 تا 4 اینچ طول دارد و شکلی شبیه آووکادو دارد. پوست آن درشت و ضخیم است، بی شباهت به آووکادو نیست و رنگ آن از ارغوانی تا سرخابی متغیر است. روی پوست انجیر تیغی غده هایی با خارهای خاردار کوچک دیده می شود. گوشت این میوه که رنگ آن نیز از زرد تا قرمز تیره متغیر است، شیرین و آبدار با دانه های ترد در سراسر آن است.
انجیر تیغی یا گلابی تیغ دار را می توان مانند آناناس خرد کرد و به عنوان رویه ماست یا غلات استفاده کرد یا در اسموتی مخلوط کرد.
گل های این گیاه در سه رنگ سفید، زرد و قرمز در اوایل بهار تا تابستان وابسته به منطقه کشت ظاهر می گردند. قابلیت نگهداری تا یک ماه در دمای 20 درجه سانتیگراد را دارد.
خواص میوه کاکتوس اپونتیا
انجیر تیغی یا گلابی تیغی، نام میوه کاکتوس از نوع آپونتیا است.
میوه این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان است. از فواید آنتی اکسیدان میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی اشاره کرد.
خواص این میوه، قابل مقایسه با میوه هایی مانند سیب و توت فرنگی و بلوبری می باشد.
از دیگر خواص شگفت انگیز میوه کاکتوس، وجود مقادیر فراوانی بتائین در آن است. بتائین عامل پیش گیرنده از پوکی استخوان، تنگ شدن و سخت شدن عروق و لخته خون می باشد، همچنین در سمزدایی بدن و بهبود فعالیت کبد بسیار موثر است.
در واقع کاکتوس تنها میوه شناخته شده ای است که حاوی 24 مدل بتایین تعریف شده می باشد.
طعم انجیرتیغی
طعم آن ملس که مخلوطی از توت فرنگی و لیمو می باشد؛ ترکیب نسبی دقیق میوه وابسته به گونه و میزان رسیده بودن آن می باشد.
مصارف انجیرتیغی یا گلابی تیغ دار (میوه کاکتوس اپونتیا)
- از انجیر تیغی یا گلابی تیغ دار به صورت تازه خوری و نیز برای تولید آبمیوه، میوه خشک،کمپوت، میوه منجمد، مربا، شربت، ژله، شیرینی و کیک استفاده می شود.
- پوست میوه را خشک می کنند و پودر می کنند و در پخت کیک و شیرینی از آن استفاده می کنند.
- از دانه های آن در سوپ استفاده می کنند یا آرد آن را تهیه می کنند و به مصارف گوناگون می رسانند.
نتیجه گیری
- انجیر تیغی که وحشی آن 30 گرم و پرورشی تا 130 گرم وزن دارند و برگ ها تا 30 عدد میوه تولید می کنند.
- مراکز کشت: مکزیک، اسپانیا،ایتالیا، یونان، تونس، راکو، الجزیره، مصر، عربستان سعودی، اسرائیل، شیلی، برزیل، اریتر ه و اتیوپی
- میوه: 85/5% آب ، 15-10 درصد کربو هیدرات ، 25 تا 30 میگرم درصد گرم میوه ویتامین ث دارد و طعم آن ملس است، مخلوطی از توت فرنگی لیمو و…
- میوه در تولید مربا، شربت، ژله، شیرینی و کیک استفاده می شود.
- دوره تولید میوه 110 تا 120 روز با قابلیت نگهداری تا یک ماه در دمای 20 درجه سانتیگراد است.
- به رنگ ارغوانی تا سرخابی است.
قیمت میوه کاکتوس 1402
برای خرید انجیر تیغی یا گلابی تیغ دار به لینک https://omidagc.com/product/cactus-opuntia-compressa مراجعه فرمایید
قیمت هر کیلو 70 هزار تومان با بهترین کیفیت و کمترین قیمت در کشور